Főmenü
Friss hírek
Elszámoláshoz szükséges dokumentáció
Eredmények
Változások bejelentése
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
Szerződő felek
Honlapok
A projekt keretében megvalósult honlapok:

BTK: http://talentum.btk.elte.hu/

TTK Fizika Doktori Iskola: http://fiztan.phd.elte.hu/index.html

Illyés Sándor Szakkollégium http://szabadegyetem2012.hu/
Esélyegyenlőség
Írjon nekünk!
A projekttel kapcsolatos kérdésével, panaszával forduljon bizalommal a projektmenedzsmenthez:
Projektmenedzsment
Powered By
e107
PHP
MySQL
ÁJK-s siker a prágai Károly Egyetem versenyén
nemes, hétfő 12 március 2012 - 10:01:05 // Hozzászólás kikapcsolva

Karunk Willem C. Vis Moot Court csapata a 2012. február 24–25-én megrendezett „Prague BBH Pre-Moot” angol nyelvű nemzetközi kereskedelmi jogi perbeszédverseny döntőjébe jutva megszerezte a második helyezést, illetve összesítésben a legjobb szónok díjat.

A prágai pre-moot a Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot Court (Bécs), Willem C. Vis East International Commercial Arbitration Moot Court (Hong Kong) nemzetközi perbeszédversenyek előversenye, ahol idén az ELTE ÁJK csapatán túl 12 egyetem csapata vett részt Finnországból, Csehországból, Svájcból, Németországból, Lengyelországból és Szlovákiából.

A csapatunk idén három főből áll: Wolf Szandra, Fischer Ádám és Németh Bernadett ötödéves hallgatókból. A prágai szóbeli fordulóban a csapattagoknak a félév során elkészített felperesi és alperesi írásbeli beadványokat, és új érveiket öt tárgyalás során kellett előadnia és megvédenie a választottbírósággal és az ellenfelekkel szemben.

A döntőt a csapat a finn University of Helsinki csapatával vívta. A csapatot a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék oktatója, Erdős István készítette fel a versenyre. A csapat következő megmérettetése a 2012 márciusában megrendezendő CEU Pre-Moot, majd pedig a Willem C. Vis EAST International Commercial Arbitration Moot Court lesz.

A perbeszédversenyeken a részvételt az Allen and Overy Ügyvédi Iroda, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda valamint a Baker and McKenzie Ügyvédi Iroda támogatása tette lehetővé.

Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

A felkészülést elősegítette az „Önálló lépések a tudomány területén TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0030” program.

Vissza a kategória listához   Hírek